Herbestemming

Gun bestaand vastgoed een nieuwe toekomst en creëer nieuwe woon-, werk- en leefplekken in leegstaande gebouwen.

Herbestemming

Gun bestaand vastgoed een nieuwe toekomst en creëer nieuwe woon-, werk- en leefplekken in leegstaande gebouwen.

Herbestemming betekent dat je een bestaand pand een andere functie geeft. Omdat het leegstaat of niet meer voldoet aan hedendaagse wensen en eisen. Sloop ligt dan vaak op de loer, terwijl herbestemming meestal een veel duurzamere en financieel interessantere optie is.

Herbestemming houdt gebouwen én de buurt levend

Een gebouw is meer dan een functionele huisvesting. Het is een plek waar mensen samenkomen en continue herinneringen maken. De emotionele waarde reikt zelfs tot buiten de muurgrens: door een gebouw te transformeren tot een nieuwe bestemming, behoud je in veel gevallen het historische en beeldbepalende karakter voor de omgeving waar het onderdeel van is.

Leegstand biedt nieuwe kansen

Je mag het inmiddels helaas een trend noemen dat steeds meer vastgoed leeg komt te staan. Veranderingen in economie en maatschappij hebben de afgelopen jaren hiertoe geleid, met de toename van thuiswerken wegens COVID-19 als de grote accelerator. En die trend beperkt zich niet tot kantoorpanden. We zien ook religieus erfgoed, industrieel erfgoed en andere historische panden in toenemende mate verlaten worden.

Het mooie nieuws hierbij is dat er ook ontwikkelingen zijn waarbij je de toename van leegstand als kans kunt zien. Denk aan de noodzaak van verduurzaming in de bouw, en het groeiende tekort aan woningen en bouwgrond. Door bestaande panden duurzaam te herbestemmen tot woon- of werkplekken, kunnen we snel en betaalbaar aan de grote woonbehoefte voldoen.

De voordelen van herbestemming met Respace:

herbestemming kabelfabriek

Plannen voor herbestemming?

Heb je een gebouw dat je wilt herbestemmen? Onze specialisten en architecten denken graag met je mee. Helemaal vrijblijvend. Dus neem gerust contact op om te kijken of we je verder kunnen helpen.

Plannen voor herbestemming?

Heb je een gebouw dat je wilt herbestemmen? Onze specialisten en architecten denken graag met je mee. Helemaal vrijblijvend. Dus neem gerust contact op om te kijken of we je verder kunnen helpen.

In een notendop

Zo transformeren we alle type panden naar esthetische woon- en werkruimtes

Denk daarbij aan:

 

Zelfs na plaatsing van de houtskeletbouw-elementen kunnen ruimtes gemakkelijk opnieuw worden ingericht, door wanden en de hsb-elementen te verplaatsen of delen te demonteren en elders weer op te bouwen. Dat maakt het ook ideaal voor tijdelijke projecten, omdat het bouwsysteem na het tijdelijk gebruik weer in een ander pand hergebruikt kan worden.

Herbestemming Werkspoorfabriek Utrecht

Play Video
icoon die weergeeft dat Respace voor duurzaam bouwen staat

Duurzaam

Hout is het enige materiaal dat CO2 opslaat.

icoon die weergeeft dat met Respace goedkoop bouwen mogelijk is

Rendabel

Voordeliger dan bouwen met staal en beton.

icoon die weergeeft dat Respace voor modulair bouwen staat

Flexibel

Snel (re)monteren en gemakkelijk (her)indelen.

icoon die weergeeft wat de maximale grootte van de box in box ruimtes zijn

Ruimtelijk

Overspanningen zijn tot 7 meter breed en 3 meter hoog.

icoon die weergeeft dat herbestemming met Respace snel gaat

Snel

Korte doorlooptijden en direct inzicht in de kosten.

icoon die weergeeft dat Respace voor circulair bouwen staat

Circulair

In toepassing, systeem én materiaal.

"Respace is echt een verrassende parel. Ze leveren een compleet inbouwsysteem voor bestaande panden die herbestemd worden. Het nieuwe bouwen is begonnen!"
Jan Willem van de Groep
Kwartiermaker Biobased, Gideon en Opiniemaker

Onze favoriete projecten

Werkspoorfabriek

In samenwerking met ZECC Architecten, Utrecht Overvecht Vastgoed en De Stadstuin realiseerde we deze tot ‘Gebouw van het Jaar 2020’ genomineerde creatieve broedplaats in Utrecht.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Respace?

Download gratis onze brochure