Van design op maat tot vaste modules

Respace Box-in-Box: flexibel inbouw-systeem voor invulling van ruimten

Met ons eigen houten inbouwsysteem kunnen wij snel en kostenefficiënt elke indeling van bestaande en nieuwe gebouwen realiseren. Denk daarbij aan leegstaande kantoren, loodsen, kerken en gymzalen, maar ook aan nieuwbouwprojecten voor wonen en werken.

Snel

Korte doorlooptijd door snelle processen

Op maat

Gebouw als vertrekpunt voor ontwerp

Betaalbaar

Efficiënt proces en snelle oplevering

Circulair

In toepassing, systeem en materiaal

Biobased

CO₂ opslaan met verantwoord hout

Op maat nieuwe ruimtes creëren

Van kerk naar
welzijnscentrum

Van zwembad naar
impact hub

Van kantoorgebouw
naar urban farm

Van industriële hal naar kantoren

Het systeem waarmee je ruimtes in gebouwen creërt wordt ook wel ‘box-in-box’ genoemd. En daarbij bieden wij keuze uit twee systemen:

  • Custom: maatwerk vanuit volledige ontwerpvrijheid
  • Modular: stapelbare en te schakelen 3D modules in vaste formaten.

 

Het Custom box-in-box systeem is uiteraard de meest flexibele optie, waarbij je met het ontwerp en de indeling alle kanten op kunt.

In sommige omstandigheden is het zinvoller om te kiezen voor onze Modular box-in-box systeem, bijvoorbeeld bij een herbestemming van tijdelijke of semi-permanente aard.

Gebouwen vanuit volledige ontwerpvrijheid invulling geven.

Creëer met volledige ontwerpvrijheid nieuwe invulling.

Ruimtes creëren met vaste stapel- en schakelbare modules.

Nieuwe ruimtes met stapelbare en te schakelen modules.

houtskeletbouw systeem werkspoorfabriek

In een notendop

Bespreek je wensen

Heb je een idee voor de transformatie van een gebouw? Of zelfs al een ontwerp gemaakt? Wat je situatie ook is, wij denken graag met je mee. Helemaal vrijblijvend.

"Respace is echt een verrassende parel. Ze leveren een compleet inbouwsysteem voor nieuwbouw en bestaande panden die herbestemd worden. Het nieuwe bouwen is begonnen!"
Jan Willem van de Groep
Kwartiermaker Biobased, Gideon en Opiniemaker

Werk- en/of woonbestemming

Ons stijlvolle houten inbouwsysteem is ook niet gebonden aan een bepaalde bestemming. Werken of wonen, met Respace Box-in-Box kan je alle kanten op: van een omvangrijk hoofdkantoor met indrukwekkende kantoortuinen tot een creatief verzamelpand met tientallen bedrijven. En van studio’s en appartementen tot eengezinswoningen en luxe lofts.

Regeneratief en verantwoord

Zowel het Custom box-in-box systeem als het Modular box-in-box systeem worden gerealiseerd met Laminated Veneer Lumber (LVL), een ‘engineered wood’ product dat twee keer zo sterk is als massief hout en waarvan het hout gegarandeerd uit gecertificeerde Europese productiebossen komt.

In een notendop

houtskeletbouw systeem werkspoorfabriek

Bespreek je wensen

Ben je op zoek naar een aantrekkelijke invulling van je gebouw? Of heb je zelfs al een ontwerp liggen? Wij denken graag met je mee. Helemaal vrijblijvend.

Parametrisch ontworpen, industrieel geproduceerd

Welke methode voor jouw project het meest geschikt is, kunnen wij feilloos en snel samen met jou onderzoeken. Maar wat de keuze ook wordt, het box-in-box houtbouwsysteem dat je krijgt is uniek en tijd- en kostenefficiënt.

Het is het tastbare resultaat van onze zelfontwikkelde parametrische design tool én de CNC-freestechniek, waarbij alle houten elementen in korte tijd robot-gestuurd worden geproduceerd. Dit proces is op de millimeter nauwkeurig en beperkt het zaagverlies tot een minimum.

Kortom: het oudste bouwmateriaal ontmoet de nieuwste digitale techniek!

Wat is parametrie?

Dit betekent dat we met voorgeprogrammeerde gegevens (zoals afmetingen, materiaaldikte en geometrie) razendsnel een nauwkeurig ontwerp kunnen genereren. Daarbij houdt onze software ook rekening met de onderlinge relaties tussen die ‘parameters’. Zo combineren we het beste van maatwerk en massaproductie tot één unieke oplossing.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Respace?

Download gratis onze brochure