Extra ruimte creëren in je gebouw

Respace Split level: slim gebruiksoppervlak toevoegen

Je zal maar een nieuw of bestaand gebouw hebben met plafondhoogten die te laag zijn voor de box-in-box oplossing, en te hoog voor een wandsysteem. In dat geval is onze Respace Split level de meest waardevolle oplossing die dit soort ruimtes optimaal benut.

Snel

Korte doorlooptijd door snelle processen

Op maat

Gebouw als vertrekpunt voor ontwerp

Betaalbaar

Efficiënt proces en snelle oplevering

Circulair

In toepassing, systeem en materiaal

Biobased

CO₂ opslaan met verantwoord hout

Speelse indeling door hoogteverschillen

Want deze gebouwen (met plafondhoogten tussen circa 4,20 en 5,00 meter) zijn juist geschikt voor split level, waarbij je een (gedeeltelijke) verdiepingsvloer toevoegt in de ruimte. Hierdoor ontstaan er in de bestaande kubieke meters van je gebouw méér vierkante meters: extra gebruiksoppervlakte om in te werken of te wonen!

Behalve deze nieuwe gewonnen meters, levert het ook nog een nieuwe, dynamische en speelse indeling van de ruimte op. We kunnen ons dan ook voorstellen dat je in ruimtes met hogere plafondhoogten (waarbij box-in-box de gebruikelijke keuze is) toch wilt kiezen voor split level.

In een notendop

Bespreek je wensen

Heb je een idee voor een gebouw? Of zelfs al een ontwerp gemaakt? Wat je situatie ook is, wij denken graag met je mee. Helemaal vrijblijvend.

Niet nieuw, wel vernieuwend

Split level is uiteraard geen nieuwe toepassing, maar door onze digitale en circulaire aanpak durven wij wel de meest interessante en duurzame split level oplossing te beloven.

Bekijk ook eens ons project The New Farm. Deze voormalige Philips fabriek in Den Haag is getransformeerd naar een verzamelgebouw voor kleinschalige innovatieve maakindustrie. Hier gaat Respace de split level methode toepassen in 770m2 aan werkruimtes.

"Met deze systemen kunnen we een hele nieuwe vorm van woningbouw toevoegen. Goedkoper, flexibeler en sneller in te zetten."
Floris Alkemade
Rijksbouwmeester 2015-2021

In een notendop

Bespreek je wensen

Heb je een idee voor de transformatie van een gebouw? Of zelfs al een ontwerp gemaakt? Wat je situatie ook is, wij denken graag met je mee. Helemaal vrijblijvend.

Parametrisch ontworpen, industrieel geproduceerd

Net als al onze andere producten wordt Respace Split level ontworpen met de door ons zelf ontwikkelde parametrische design tool. Vervolgens produceren we het ontwerp met een robot-gestuurde CNC-freestechniek.
Deze combinatie leidt ertoe dat Respace Split level zeer snel, flexibel, circulair en kostenefficiënt is.

Wat is parametrie?

Dit betekent dat we met gegevens als afmetingen, materiaaldikte en geometrie (de zgn. ‘parameters’) razendsnel een nauwkeurig ontwerp kunnen genereren. Daarbij houdt onze software ook rekening met de onderlinge relaties tussen die verschillende parameters. Zo combineren we het beste van maatwerk en massaproductie tot één unieke oplossing.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Respace?

Download gratis onze brochure