Blogs

Al ons nieuws op een rijtje

Updates over woningen voor spoedzoekers met het RVB, grote plannen voor Respace op de beurs, bamboe huizen in Sri Lanka, realisatie van 2 mooie projecten, een boel nieuwe projecten en veel meer!

Hét moment in het jaar om ons nog extra in te zetten voor diegenen die een handje hulp kunnen gebruiken. Naastenliefde, barmhartigheid en compassie. Mooie woorden die we graag in de praktijk brengen. 

Nieuwe projecten in Den Haag en Delft, een terugblik op de PROVADA en onze noodbrief aan de Tweede Kamer. Plus teamuitbreiding en een nieuwe samenwerking voor kerken herbestemmen.

Laat je even vermaken door onze bomvolle nieuwsbrief met leuk, prachtig en inspirerend houtnieuws van Respace. Kan je daarna weer fris verder…!

HOPLA! Het nieuwste houten bouwspeelgoed dat níet bij iedere scheet of vrolijke kwispelstaart omvalt. Dit vernuftige bouwsysteem van houten plankjes is door iedereen super makkelijk aan elkaar te klikken.

In januari en februari 2022 organiseerden we een winactie waarbij herbestemmingsprojecten gratis omtekeningen en renders naar ons bouwsysteem konden winnen. Om aandacht voor de grote hoeveelheid leegstand te vragen!

“Let’s give this tree a little friend” fluisterde TV-schilder Bob Ross altijd in de camera, als hij weer eens met z’n spatel een eekhoorntje in de boom toverde. Maar wij draaien dat liever om: “Let’s give our friends a little tree!”

Laat je even vermaken door onze bomvolle nieuwsbrief met leuk, prachtig en inspirerend houtnieuws van Respace. Kan je daarna weer fris verder…!

Wereldwijd moeten we de transitie maken naar een duurzame, circulaire en CO2 neutrale industrie. Ook in de bouwsector is een forse koerswijziging nodig om hier naartoe te werken.

De Kerkvernieuwers is een platform voor mensen die begaan zijn met (deels) leegstaande kerkgebouwen. Ze verbinden kennis en netwerk met de beste werkmethode of a

Bij JP van Eesteren willen ze gebouwen slimmer maken en ze intelligent voorbereiden op een toekomst die zal blijven veranderen.

Redres de Bouwkunstmakelaar is de grootste erfgoedmakelaar van Nederland. Het is opgericht in 2003 en bestaat uit een enthousiast team onder leiding van ingenieur Jan-Willem Andriessen.

Bij Zecc werken de architecten vanuit drie grondbeginselen: wat gebouwd moet worden moet functioneel zijn, het moet ontwikkeld zijn vanuit duurzame principes en tegelijkertijd alle zintuigen prikkelen

Het gebouw waar De Kabelfabriek zich bevindt is getransformeerd door Respace en Kondor Wessels Vastgoed die hiervoor een samenwerking aangingen.

Kerk&Co helpt kerkgemeenschappen met het maken en realiseren van plannen voor de toekomst, met oog en gevoel voor de waarde en geschiedenis van het gebouw.

De inspiratie voor de gedreven organisatie achter BOEi bloeide op in de jaren negentig: de interesse en waardering voor het industrieel erfgoed van Nederland namen toe.