Nieuwsbrief Q1 '22

Respace nieuwsbrief maart 2022

Even uit je bubbel, geest open! Laat je vermaken door onze bomvolle nieuwsbrief met mooi en inspirerend nieuws van Respace. Kan je daarna weer fris verder.

Oproep: zet leegstand in voor Oekraïense vluchtelingen

De oorlog in Oekraïne maakt humane opvang voor vluchtelingen nóg urgenter dan het al was. Respace roept daarom alle vastgoed bezitters op om zo snel mogelijk hun leegstaande panden beschikbaar te stellen voor transformatie naar volwaardige semi-permanente woningen voor deze mensen.

Samen met het COA ontwikkelden we een bouwsysteem volledig ingericht op het snel en betaalbaar realiseren van degelijke opvanglocaties. COA maakte daar samen met ons deze korte video over, waarin ook Rijksbouwmeester Floris Alkemade zijn visie op het bouwsysteem geeft.

Heb je een gebouw in bezit dat hier geschikt voor is? Voor deze uitzonderlijke situatie neemt Respace de kosten voor planontwikkeling, ontwerp en renders voor eigen rekening. Zo pakken we deze uitdaging samen aan! Dus help mee en transformeer jouw leegstaande pand(en) naar humane opvangplekken.

Campagne 'Hierrr met je Tekening!'

Afgelopen januari riepen wij met deze actie de sector op ontwerpen in te sturen van lopende herbestemmingsprojecten om samen met ons de enorme leegstand in Nederland aan te pakken. Daarmee maakte men kans op een gratis omtekening naar ons Respace systeem mét renders.

Gevolg: alle juryleden vielen van hun stoel door de bijzondere projecten die werden ingezonden, en wezen drie winnaars aan: de oude Warmtekrachtcentrale in Appingedam, de Onze Lieve Vrouwen ten Hemelopneming Kerk in Voorburg en de garages in Crailo. De omtekeningen zijn inmiddels in gang gezet!

Project: The New Farm

transformeer kantoor naar woning

Binnenkort komt er in Den Haag een grote verscheidenheid aan werkruimtes voor ‘urban farming’ initiatieven beschikbaar.

‘The New Farm’ heet deze broedplaats voor ondernemingen die zich hard maken voor het duurzaam en circulair verbouwen, produceren, maken en verwerken van voedsel in de stad.

En ruim driekwart van de 2.143 m2 in The New Farm wordt gebouwd met het Respace-systeem. De DO-fase is al voltooid, het hout besteld, en we staan in de startblokken om in het 3e kwartaal aan de uitvoering te beginnen.

Sneak news

Een minder bekende competentie van Respace: vanuit enthousiasme zijn we goed in geheimen verklappen. Er gebeurt zoveel moois en leuks om ons heen, dat we dit direct willen delen met je:

Respace fietst in juni mee met de Climate Classic van Cycling 4 Climate, Een fietstocht van Breda naar Groningen langs de kustlijn die Nederland hopelijk niet te wachten staat. Wat we exact gaan doen staat nog niet vast, en dat de Gideonbende bij ons op de bagagedrager plaatsneemt is ook nog geheim. 

Ook highly confidential: wij staan dit jaar op de PROVADA! We presenteren daar een gezamenlijk verhaal met onze ConTech vrienden van OMRT. En zoals het er nu naar uitziet met een nogal overtuigende stand… 

Niet doorvertellen, maar deze maand hebben we een nieuw bouwsysteem de wereld in geslingerd waarmee gebouwen met reguliere plafondhoogte getransformeerd worden: Respace Walls. Hét betaalbare duurzame wandsysteem voor alle gebouwen die binnen de bestaande constructie een mooie (nieuwe) indeling van de werk- of woonvloer behoeven. 

 

More new business

Steeds meer partijen weten ons te vinden en zien de toegevoegde waarde van onze aanpak en oplossingen. 

Zo zijn we de afgelopen maanden (naast The New Farm) druk met de voorbereiding voor o.a. deze transformaties:

Sint-Jan de Doperkerk Hoeven (gemeenschapscentrum)

Holenkwartier Hoorn (woningen, werkplekken en winkels)

Tropicana Rotterdam (werkplekken)

Respace in de media

Dat de missie van Respace AAN is, dat merken we ook aan de aandacht die media aan ons willen geven. Zie dit boeketje publicaties:

VPRO TV serie ‘Half Holland Dakloos’ – Verhalen achter de woningnood

Bouwwereld – Interview met onze lead architect Eldin Fajkovic over herbestemmen van vastgoed

Change.Inc – Aandacht voor onze ludieke doch serieuze winactie. 

Bouwwereld – artikel over ons project KDlab in Delft (verschijnt binnenkort) 

 

Respace ambassadeurs

Groot nieuws waar we trots op zijn: Yvette Watson en Jan Willem van de Groep hebben zich als ambassadeur aan Respace verbonden.

Yvette is mede-eigenaar PHI Factory & The 2B Collective en winnaar ABN AMRO Duurzame 50 (2021), en Jan Willem is Kwartiermaker Biobased, Opiniemaker en medeoprichter van Gideon – Building Transitions Tribes.

Beiden zullen ons gaan helpen bij het uitdragen van onze boodschap en behalen van onze duurzame missie. Meer dan welkom!

New Respacer: meet Reza! 

Zijn naam vermoedt al enige super powers: Reza Sylvester! Bij deze nieuwe business hero van Respace is business not as usual. Hij heeft een duurzaam track record en ruikt win-win op afstand. Met zijn verrukkelijke vriendelijkheid en zijn groene vingers is hij onze nieuwe toegevoegde waarde! te

Gezocht: nieuwe Respacers! 

Onze ambities zijn onbegrensd en dat vraagt om meer heroes die uit het juiste hout zijn gesneden! Wij zoeken op dit moment:


  • C# Developer 

  • Hoofdarchitect 

  • Stagiair Business Development