Nieuwsbrief Q3 '22

Respace nieuwsbrief juli 2022

Even uit je bubbel, geest open! Laat je vermaken door onze bomvolle nieuwsbrief met mooi en inspirerend nieuws van Respace. Kan je daarna weer fris verder.

Nieuwe projecten

Allereerst, mooi nieuws! Afgelopen week is de allerlaatste handtekening voor de transformatie van de voormalig Philips telecommunicatiefabriek in Den Haag gezet. We kunnen aan de slag!

Waar decennia geleden zo’n 1.200 mensen werkten aan het produceren van onderdelen voor onder andere telefooncentrales, komt straks zo’n 700 m² aan werkruimtes voor duurzame en innovatieve ondernemers.

Daarnaast hebben we vanuit Kondor Wessels Vastgoed de opdracht gekregen om ontwerpen te maken voor een tweede Respace-transformatie in het Kabeldistrict in Delft. Hier realiseerden we vorig jaar al met succes de herbestemming van de voormalig kabelfabriek naar werkruimtes voor startups van de TU Delft.

En zo zijn we deze zomer voor meer dan 10 andere projecten aan het ontwerpen. Stuk voor stuk top secret, meer daarover als er handtekeningen zijn gezet. Als je ons volgt op LinkedIn, Instagram en Facebook ben je als eerste op de hoogte.

PROVADA 2022

Wat een mooie ervaring! Voor het eerst met een stand aanwezig op de PROVADA. En wat voor een!

In ons parametrisch ontworpen kerkje was het drie dagen dringen voor een verhelderend inkijkje in ons circulaire inbouwsysteem. Waarbij bezoekers met een VR bril rondliepen door een aantal van onze woningen of konden ervaren hoe je met Respace datagedreven kunt ontwerpen.

Gemist? Niet erg. Gelukkig kan je het allemaal terugzien op onze site. Change the future past now!

Nieuw: kerkherbestemmen.nl

Met gezegende trots maken we bekend dat Respace in samenwerking met Urban Matter en Kastanje Ontwikkeling binnenkort een nieuwe propositie lanceert: kerkherbestemmen.nl

Dé full service partner die kerkgebouwen behoedt voor sluiting en sloop door de herbestemming van concept tot exploitatie volledig op te pakken. Mét behoud van de sociaal-maatschappelijke functie.

Dit nieuws is zo vers dat de website nog in ontwikkeling is, maar neem gerust al contact met ons op voor meer informatie.

Respace in de media

Dat de missie van Respace AAN is, dat merken we ook aan de aandacht die media aan ons willen geven. Zie dit boeketje publicaties:

  • HP/De Tijd – artikel over onze noodbrief aan de Tweede Kamer >> Lees meer
  • Cobouw – interview met onze Sebastiaan Hameleers over de error van leegstand versus woningtekort >> Lees meer
  • Bouwwereld – artikel over ons project KDlab in Delft >> Lees meer

Opvangcrisis: Noodbrief

In de vorige nieuwsbrief riepen we op om zoveel mogelijk m² leegstaand vastgoed beschikbaar te stellen voor transformatie naar volwaardige semi-permanente woningen voor Oekraïense vluchtelingen.

We zijn inmiddels een serieuze stap verder gegaan: samen met de Gideonbende hebben we een noodbrief naar de Tweede Kamer verzonden.

Met hierin een voorstel voor een aanpassing van de kruimelregeling, waardoor transformatie naar semi-permanente woningen aantrekkelijker wordt voor eigenaren van leegstaand vastgoed.

New Respacer: Joachim!

Deze meest verse Lead Architect van Respace heet Joachim Karelse. Hij heeft als productontwerper en architect al vele malen met het bijltje van projectmanagement en (her-)ontwikkeling gehakt.

 

Ook te prijzen: 15 jaar lang was hij als afstudeerbegeleider verbonden aan de Design Academy en de TU’s van Delft en Eindhoven.

Gepokt en gemazeld dus!

Buiten onze bubbel bezoekt deze goedzak en zelfbenoemd foodie en music lover uit Amsterdam regelmatig een restaurant, concertje of ander festijn.

Ons bosproject

Het is voor sommigen inmiddels geen hot news meer: Respace is naast de daily business met een aantal andere partijen bezig een zogenaamd ‘bouwgrondstoffenbos’ op te zetten.

In een korte video doet onze Ineke samen met Berend van Sustainer uit de doeken wat het project exact inhoudt, waarom we dit doen en hoe we dit willen gaan aanpakken.