Nieuwsbrief Q4 '21

Respace nieuwsbrief november 2021

Laat je even vermaken door onze bomvolle nieuwsbrief met leuk, prachtig en inspirerend houtnieuws van Respace. Kan je daarna weer fris verder…!

Dutch Design Week 

Trots zijn we op dit mooie staaltje biobased bouwen op de Dutch Design Week: ‘The Exploded View Beyong Building’. Een inspirerende tentoonstelling in de vorm van een huis, waarin alle huidige biobased mogelijkheden te zien, te voelen en te ruiken zijn. 

Een buitengewone samenwerking met tientallen makers. Respace tekende voor ontwerp en productie van het houtskelet casco.

Grondstoffenbos

Verduurzamen en circulair maken van de bouwsector, dat is onze drive. Wat ons betreft gaat dit verder dan een mooi systeem waarmee je kunt bouwen. Respace  wil ook bijdragen aan meer kennis over de productie van biobased bouwmaterialen. 

Om die reden zet Respace met een aantal andere partijen een onderzoeksproject op, waarbij we een eigen duurzaam bouwgrondstoffenbos gaan aanleggen op een stuk veengrond in Nederland. 

herbestemming industrieel erfgoed stookplaats

de Stookplaats

Het karakteristieke complex ‘De Stookplaats’ op de voormalige gemeentewerf in Hilversum, is toe aan een herleving. Als duurzame buren van dit monumentale sheddak-pareltje mogen wij het respacen naar een verzamelpand voor creatieve industrie. 

De ontmanteling door JP van Eesteren is al begonnen, en de eerste constructieonderdelen liggen al bij onze freespartner Van Hulst.

Kerk aan de Werf

Omdat wij dagelijks de houtreligie prediken, werd het tijd voor een kerkje naast de deur. Niet per se voor stichtelijk gebruik, maar dit moderne gebouwtje is straks door alle bedrijven hier op De Werf te gebruiken als inspirerende vergaderruimte. Het ontwerp hebben we al af, binnenkort starten we de assemblage. Hallelujah!

In de media

Steeds meer (vak)media weten ons verhaal en systeem om mee te bouwen te waarderen. Wij zijn uiteraard zeer dankbaar voor de aandacht die dat oplevert. Niet alleen voor onze business, maar vooral ook voor onze missie, die de missie van velen is.

New Respacer: meet James

Wat je van ver haalt is lekker goed, ontdekten wij onlangs.

Voor de ontwikkeling van ons mooie houtbouw alternatie voor een metal stud wandsysteem, vingen we deze voormalige slangenvanger uit Zuid-Afrika, die altijd fluitend naar z’n werk gaat.

Maak kennis met developer James, één van onze nieuwste Respacers! 

Gideon X Respace

Respace steunt Gideon: dé ‘bende’ van koplopers in de bouw die de transitie naar een radicaal duurzamere sector wil versnellen. Onlangs heeft Gideon samen met ASN en Climate Cleanup het ‘Construction Stored Carbon’-rapport opgesteld, dat tijdens de klimaattop wordt overhandigd aan klimaatgezant Jaime de Bourbon de Parme. De boodschap is simpel: biobased bouwen moet de norm worden. Een betere reden is er haast niet om je direct aan te sluiten bij deze beweging.

Gezocht: nieuwe Respacers! 

We bestaan nog geen jaar, maar we gaan hard. En dat danken we vooral aan onze professionele, gedreven en leuke club mensen die zich inzet voor een duurzamere bouwtoekomst. Join the race! Wij zoeken op dit moment een Software developer – full stack. Een Sales specialist voor het werven en managen van nieuwe projecten, en een Architect met affiniteit voor projectmanagement.