Winactie 'Hierrr met je Tekening!'

Winnaars van een gratis omtekening zijn bekend!

Wat hebben we een mooi boeket aan inzendingen mogen ontvangen! We zijn blij verrast door de zeer uiteenlopende herbestemming projecten. De een nog specialer dan de ander. Maar allemaal serieuze kanshebbers, wat de jury deed zweten… maar ze zijn eruit!

Winactie 'Hierrr met je Tekening!'

Winnaars van gratis omtekening bekend!

Wat hebben we een mooi boeket aan inzendingen mogen ontvangen! We zijn blij verrast door de zeer uiteenlopende herbestemmings-projecten. De een nog specialer dan de ander. Maar allemaal serieuze kanshebbers, wat de jury deed zweten… maar ze zijn eruit!

Hierrr zijn de winnaars:

1. Onze Lieve Vrouwen ten Hemelopneming Kerk in Voorburg

De kerk wordt herontwikkeld door Steenvlinder tot kluswoningen. Een deel van de kerkzaal wordt daarin behouden als kantoor voor Steenvlinder zelf. 

De jury sprak over een “prachtige case die tot de beleving spreekt. Een mooie manier van ontwikkelen met een mix van functies die heel goed past in de opgave. 

Tof dat er zo woningen in een kerk gerealiseerd worden en we zijn erg te spreken over de uitwerking van de midden gang.”

2. Innovatiecentrale Appingedam

In de voormalige waterkrachtcentrale moeten betaalbare coöperatieve woningen voor een jonge doelgroep komen.

Bovendien wordt ruimte geboden aan de ambitie van de Groningse onderwijsinstellingen om onderwijs in- en voor de regio te realiseren.

Oordeel van de jury: “Prachtig industriële opgave. Mooie case, grote ruimte en opmars naar veel grotere ontwikkeling. Goed uitgewerkt concept met veel verschillende functies.”

3. Inspiratie garages in Crailo

2 grote lege garages die worden omgebouwd tot 11 woon- en werkeenheden met  muziekstudio’s, ateliers, expositieruimtes en workshop ruimtes voor coaching, trainingen en cursussen voor individuen en groepen.

Een mix van ZZP’ers en commerciële bedrijven gaat hier een bruisende creatieve hub met een veelvoud aan disciplines van kunst, natuur & wetenschap vormen. 

De jury sprak het verhaal van het collectief heel erg aan. En was ook erg gecharmeerd van het type ‘ongebruikelijk’ gebouw waarin verschillende type ruimtes met maatschappelijke waarde gerealiseerd gaan worden.

Deze actie is weliswaar afgelopen, maar als jij ook een ontwerp hebt liggen van een herbestemmingsproject en benieuwd bent hoe dat er uit ziet als je voor ons duurzame en efficiënte Respace systeem zou kiezen, kom dan nog gerust HIERRR MET JE TEKENING!

Onze zelfontwikkelde parametrische ontwerptool transformeert jouw tekening (schets, voorlopig of definitief ontwerp) naar een mooie en betaalbare Respace vertaling voor herbestemming.

No strings attached uiteraard, je bepaalt zelf of en wat je er mee wilt. Maar het kan om meerdere redenen zeer interessant zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je al vanaf €550,-/m2 een Respace systeem kunt hebben?

Bekijk hier de actievoorwaarden.

En wees er snel bij:

Dagen
Uur
Minuten
Seconden

De vakjury:

Yvette
Watson

Mede-eigenaar PHI Factory & The 2B Collective en winnaar ABN AMRO Duurzame 50 2021

Jan Willem
van de Groep

Kwartiermaker Biobased, Gideon en Opiniemaker

Lisanne
Havinga

Assistant Professor Building Performance – TU Eindhoven

Eldin
Fajkovic

Lead Architect Respace

Over Respace

Respace is een contech scale-up die de bouwsector radicaal wil verduurzamen. Dat doen zij door bestaand vastgoed te transformeren naar een prachtige nieuwe bestemming.

Dankzij de parametrische ontwerptool en de gerobotiseerde productie, is het ingenieuze Respace bouwsysteem gestandaardiseerd, en toch maatwerk.

Het resultaat is een esthetische en remontabele oplossing op basis van duurzaam hout en andere biobased materialen. En dat met hoge betrouwbaarheid en gemakkelijke assemblage.

herbestemming project sissy boy
herbestemming industrieel erfgoed stadstuin

Ik doe mee en hierrr is mijn tekening!

Actievoorwaarden:

 • Om kans te maken dienen alle invulvelden (naar waarheid) te zijn ingevuld.
 • Om kans te maken dient een ontwerp minimaal 200 m² voor woonoplossingen en 400 m² voor andere oplossingen te zijn.
 • Alleen inzendingen die voor 11 februari 23:59 bij ons binnen zijn, maken kans.
 • De jury kiest de 3 winnaars o.b.v. wat zij zelf de beste
  inzendingen acht. Over de uitslag valt niet te corresponderen.
 • Winnaars zullen op 17 februari de uitslag ontvangen.
 • Aan deelname kunnen geen verdere rechten worden ontleend.
 • Persoonlijke gegevens zullen enkel en alleen gebruikt worden
  ten behoeve van deze specifieke actie.

Download de brochure

Wil je meer weten over de vele verschillende toepassingen van het Respace systeem? Download dan onze brochure.