Onze publicaties en optredens

Spread the word

Vanuit onze drijfveer doen we er alles aan om anderen via publieke podia te inspireren met onze duurzame denkwijze en oplossingen.

Die kans krijgen we gelukkig ook. Met regelmaat mogen we in interviews en optredens ons licht laten schijnen over de relevante maatschappelijke situaties in ons domein. 

Daarnaast publiceren we zelf ook nieuwsberichten om aandacht te vragen voor de actuele problematiek én onze totaaloplossing.

Lijkt ons verhaal jou ook interessant voor een interview of artikel?
Neem dan zeker contact op!

Over Respace

Respace is een ConTech scale-up die de bouwsector radicaal verduurzaamt. Dat doen zij door in nieuw en bestaand vastgoed met een circulair inbouwsysteem woon- en werkruimtes te realiseren. 

Dankzij de zelfontwikkelde slimme software en gerobotiseerde productie gaat dit snel, betaalbaar en aanpasbaar, maar tegelijkertijd helemaal op maat voor ieder gebouw. Het resultaat is een esthetische, remontabele inbouwoplossing op basis van duurzaam hout en andere duurzame materialen.

Perberichten

Hopla is als het ware een miniatuurversie van het echte parametrische houtbouwsysteem van Respace, compleet met de typische verbindingen waarmee je de verschillende elementen aan elkaar kunt monteren. Het bouwspeelgoed – dat Hopla heet – staat in dienst van de grotere uitdaging in Nederland om de populariteit van houtbouw in alle lagen van de samenleving te vergroten.

‘Hierrr met je Tekening!’ Zo heet de ludieke doch serieuze actie die hoorbaar knipoogt naar een jaarlijkse Radio538-actie: iedereen die een ontwerp heeft liggen voor een nog uit te voeren herbestemming, kan die geheel vrijblijvend indienen om kans te maken op een gratis omtekening naar het duurzame Respace bouwsysteem, met renders en een prijsindicatie.

In Nederland alleen al staat ruim 30 miljoen m2 vastgoed leeg; van karakteristieke gebouwen als kerken, oude fabrieken, zwembaden en loodsen tot momenteel ook vele kantoorpanden. Door slim gebruik te maken van wat er al is, kan een ruimte snel getransformeerd worden naar een nieuwe bestemming zoals een woning of kantoor.

Perskit

Hier alle informatie over Respace voor journalisten en media. Foto’s van ons team, beelden van onze projecten, video’s en ons logo.

Foto's Werkspoorfabriek

herbestemming industrieel erfgoed stadstuin

Foto's KD Lab

Recente publicaties

cobouw.nl

Het Houtblad

Bouwwereld

NH Nieuws

houtwereld.nl

change.inc

cobouw.nl

businessinsider.nl

architectuur.nl

frameweb.com

metropolis.com

vastgoedmarkt.nl

dezeen.com

Download de brochure

Wil je meer weten over de vele verschillende toepassingen van het Respace systeem? Download dan onze brochure.