Berend Raaphorst | Automation lead

Waarom wil je met Respace de wereld veroveren?

De wereld een beetje beter maken dan hij was door te werken aan actuele thema’s zoals de transformatie van bestaande leegstaande gebouwen en de huisvestingscrisis. Alles door parametrisch en duurzaam ontwerpen, steen voor steen, spreekwoordelijk.

Waar werkte je voordat je bij Respace kwam?

De afgelopen jaren heb ik parttime gefietst voor Deliveroo en daarnaast nog wat klein ontwerpwerk gedaan, en daarvoor heb ik verschillende studentenbaantjes gehad; kleinschalig spul. Als parametrisch ontwerper/ingenieur bij Respace is dit mijn eerste substantiële rol binnen mijn post-graduate werkveld. 

Welke studie heb je gedaan?

In het kort: een Master Architectuur aan de TU Delft, met een focus op parametrisch en computationeel ontwerpen. Mijn afstudeerproject ging over de herontwikkeling van leegstaande kantoorgebouwen tot een onderling verbonden en innovatieve startup hub door middel van een computationele aanpak en de middelen van gerobotiseerde productie. Een van de dingen waar ik het meest van genoot waren de hands-on samenwerkings workshops waar conceptueel ontwerpwerk samenkomt met fysieke en snelle prototypes.

Waar wil je over 5 jaar staan?

Ik zou graag op een plek zijn waar ik mezelf professioneel verder heb ontwikkeld en waar ik deel heb uitgemaakt van een aantal geweldige dingen die ik onderweg heb gemaakt.

Wat is je grootste talent?

Ik ben erg analytisch en probeer mazen te vinden waar ik kan – in regels, scripts, bordspellen, wat al niet meer. Een deel daarvan maakt dat ik snel dingen oppak en leer als ik er mijn zinnen op zet.

Waar op aarde voel je je het meest thuis?

Haarlem.

 

Wat doe je het liefst op zondagochtend?

Een rondje hardlopen of een stukje single tracks rijden op de mountainbike. Of dat, of uitslapen…

Welk Respace project vind je het allertofst?

Het spannendste project is altijd het komende, maar als ik zou moeten kiezen zou ik voor de Kabelfabriek gaan. Het is een prachtig project dat me vertrouwd heeft gemaakt met het systeem zelf.