Ineke Bijl| Office Manager

Waarom wil je met Respace de wereld veroveren?

Wereldwijd moeten we de transitie maken naar een duurzame en circulaire industrie. Daar zitten we middenin. Respace draagt daar op eigen wijze en met bruisende energie aan bij en loopt voorop in het verduurzamen van de bouwsector.

Het is mijn wens om samen met en via Respace onderzoek te doen naar welke mogelijkheden er allemaal zijn op het gebied van biobased bouwen. Het is tijd om te leren van en te leren samenwerken met de natuur. Bouwen in plaats van slopen. Voeden in plaats van uitputten.

Waar werkte je voordat je bij Respace kwam?

Ik heb bijna vijf jaar als programma manager bij United World Colleges Nederland gewerkt om mooie projecten en trainingen voor jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk leiderschap mogelijk te maken. Ook heb ik een aantal jaar gewerkt met participatief theater en daarnaast heeft Zuid-Amerika, met name Bolivia, een speciale plek in mijn hart. In Bolivia heb ik o.a. een sociaal en kunstzinnig project geïnitieerd en uitgevoerd m.b.t. seksuele diversiteit. 

Welke studie heb je gedaan?

Bachelor in International Tourism Management and Consultancy (specialisatie in sustainable tourism development) in Breda (Breda University of Applied Sciences). 

Master in International Development Studies (specialisatie in sociology of rural development) in Wageningen (WUR). 

Waar wil je over 5 jaar staan?

Over vijf jaar heb ik veel meer kennis over planten en bomen en over hoe we in samenwerking met de natuur kunnen samenleven. Ik eet uit mijn eigen moestuin. Misschien woon ik in een Tiny House (community). Ik werk met the Work that Reconnects, stembevrijding en ceremonieel groepswerk. Ik heb een hike gedaan in Noord-Amerika en heb daar o.a. oude grote sequoia bomen gezien en ik heb twee maanden door Portugal gereisd.

Wat is je grootste talent?

Een soundtrack titel bedenken na afloop van een gesprek, óver dat gesprek. Op de meest random locaties korte geïmproviseerde musicals in mijn hoofd laten ontstaan. Een oneindig grote liefde voor dieren. 

Waar op aarde voel je je het meest thuis?

Wandelend in de natuur (bij voorkeur bossen), zittend en zingend met fijne mensen bij een kampvuur, thuis met mijn kat Charlie op schoot terwijl ik een goede film kijk of een goed boek lees, in Bolivia (specifiek in Samaipata)

 

Wat doe je het liefst op zondagochtend?

Slapen zonder wekker.

Welk Respace project vind je het allertofst?

Ik heb nog geen 1 project in het echt gezien, dus nu lastig om te beantwoorden. Op basis van beeldmateriaal van afgeronde projecten zou ik nu zeggen De Werkspoorfabriek, maar ik ben ook heel benieuwd naar The Exploded View waar meerdere vormen van biobased (bouw)materialen samenkomen.