James Murray | Research & Development

Waarom wil je met Respace de wereld veroveren?

Een van de krachtigste instrumenten die we hebben om onze impact op de planeet te verminderen, is het innoveren van de manier waarop we gebouwen en infrastructuur bouwen. Minder materialen gebruiken; het gebruik van materialen en constructiemethoden met een lagere ecologische voetafdruk; en het ontwerpen van gebouwen met flexibiliteit en herbruikbaarheid in het achterhoofd zijn allemaal uiterst effectieve methoden om dit te doen. Respace richt zich op deze gebieden en ik ben erg blij daar deel van uit te maken.

Waar werkte je voordat je bij Respace kwam?

Voordat ik bij Respace kwam, woonde ik twee jaar in Eswatini en leidde ik een bouwproject voor een landelijk ziekenhuis (ik heb eerder in mijn carrière ook aan bouwprojecten gewerkt) In diezelfde periode dook ik in de wereld van de volksgezondheid en coördineerde ik een onderzoek naar slangenbeten, en deed ik ook vrijwilligerswerk als slangenvanger. Dat waren spannende jaren!

Welke studie heb je gedaan?

BSC Civiele Techniek 

MSC Industriële Ecologie 

Waar wil je over 5 jaar staan?

een van de redenen waarom ik zo blij ben om bij Respace te werken, is dat ik mijn kennis en vaardigheden kan vergroten in de wereld van milieuvriendelijke bouwtechnologieën. Over 5 jaar wil ik goed op weg zijn om specialist in het vak te worden. Uiteindelijk wil ik helpen deze technologieën te introduceren in de ontwikkelingslanden, waar een snelgroeiende middenklasse de komende decennia een enorme infrastructuurontwikkeling nodig zal hebben.  

Wat is je grootste talent?

Twee geweldige talenten:

– Mijn neus blokkeren zonder mijn handen te gebruiken (erg handig voor openbare wc’s etc.)

– Fluiten (ik zat vroeger in een fluitkoor) 

Waar op aarde voel je je het meest thuis?

In het Zuid-Afrikaanse bushveld. 

Wat doe je het liefst op zondagochtend?

Uitslapen, lekker hardlopen gevolgd door een uitgebreid ontbijt met mijn partner, Ilon.

Welk Respace project vind je het allertofst?

De Werkspoorfabriek: groot, gewaagd en mooi