Joost Thus | Chief Marketing Officer

Waarom wil je met Respace de wereld veroveren?

Omdat ik zie dat er enorm veel gebouwen leegstaan, of niet efficiënt benut worden. En ook zie dat hier een degelijke oplossing voor is die relatief simpel een grote bijdrage kan leveren. Ik vind het heel mooi om hier met een groepje mensen die echt gemotiveerd en geïnspireerd zijn aan te werken.

Waar werkte je voordat je bij Respace kwam?

Na m’n studie heb ik verschillende projecten in Azië en Afrika gedaan. Uiteindelijk heb ik een paar jaar in Sri Lanka gewoond en daar een kindertehuis getransformeerd van troosteloze bijna-kindergevangenis naar een hoopvol thuis. Daar werd ik vanuit Nederland in m’n vrije uren opgeleid tot SEO-specialist en zo ben ik in eerste instantie als freelancer bij Respace terecht gekomen.

Welke studie heb je gedaan?

In m’n pre-pubertijd wilde ik het allerliefst architect worden, maar via via via ben ik bij de bachelor kunsteducatie terecht gekomen. Die heb ik afgerond met een specialisatie in ontwikkelingsvraagstukken.

Waar wil je over 5 jaar staan?

Ik hoop dat ik dan met Respace een bijdrage heb mogen leveren aan het creëren van huisvesting van kwetsbare doelgroepen in Nederland. En stiekem ook in het ontwikkelen van een Respace-bouwsysteem voor mensen in minder welvarende landen die nu geen degelijke huisvesting hebben.

Wat is je grootste talent?

Ideeën en mensen aan elkaar koppelen en de richting van de meeste én realistische potentie hierin zien.

Waar op aarde voel je je het meest thuis?

Onderweg op m’n fiets.

Wat doe je het liefst op zondagochtend?

Ontbijten met familie, plannen maken voor volgende week, struikelen over lego blokjes, door het bos fietsen.

Welk Respace project vind je het allertofst?

Ik heb zelf anderhalf jaar lang een kantoor in de Werkspoorfabriek gehad, daar ben ik echt verliefd geworden op de geur, openheid, ruimtelijkheid en kleur van het Respace systeem.