Leticija Petrova | Parametric Engineer

Waarom wil je met Respace de wereld veroveren?

Ik ben geïnspireerd door de holistische benadering van architectuur en engineering die Respace biedt. Het is toekomstbestendig, het optimaliseert de workflow, het materiaalgebruik en andere aspecten. En toch is er ook nog ruimte voor vakmanschap en esthetiek.

Waar werkte je voordat je bij Respace kwam?

Ik heb 2 stages gedaan: in Amsterdam (NOAHH architecten) als architectonisch ontwerper en in Rotterdam (Summum Engineering) als parametrisch ingenieur.

Welke studie heb je gedaan?

Ik heb een bachelor in Architectuur, Stedenbouw en Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven gedaan. Momenteel studeer ik voor mijn Master Architectuur, Stedenbouw en Bouwwetenschappen aan de Technische Universiteit Delft.

Waar wil je over 5 jaar staan?

Ik zou een gediplomeerd architect willen zijn, gespecialiseerd in computational design ter verbetering van de bouwindustrie, die ook nog tijd heeft om te koken, reizen, naar muziek luisteren en sporten.

Wat is je grootste talent?

Ik ben altijd nieuwsgierig en ik pas me vrij gemakkelijk aan veranderingen aan. Oh, en het belangrijkste: ik kan één wenkbrauw tegelijk optrekken 😀

Waar op aarde voel je je het meest thuis?

Dat hangt af van waar mijn naasten zijn, maar bossen en de kust hebben een speciaal plekje in mijn hart!

Wat doe je het liefst op zondagochtend?

Ik geef de voorkeur aan een late ochtend met een goede workout of een lekkere duik ergens buiten en een heerlijk ontbijt!

Welk Respace project vind je het allertofst?

De Kabelfabriek is een speciaal project voor me, omdat het het eerste project is waar ik aan meewerkte. Het is geweldig om te zien hoe het nu ook echt is opgeleverd. Ik denk echter dat Blue City in Rotterdam en veel meer projecten die gaan komen nog inspirerender zullen zijn!