Nick de Haas| Strategic Business Developer

Waarom wil je met Respace de wereld veroveren?

Ik ben op een persoonlijke missie om de woningmarkt radicaal te verduurzamen en toegankelijker te maken voor iedereen. Respace biedt hierin een nieuwe mogelijkheid en heeft de potentie om op een eigenwijze manier leegstaand vastgoed te herontwikkelen voor de mensen die het het meest nodig hebben.

Waar werkte je voordat je bij Respace kwam?

Na mijn studie ben ik betrokken geweest bij de oprichting van Sustainer Homes. Daar heb ik gewerkt als cleantech consultant en projectmanager van voornamelijk zakelijke projecten waaronder de Box-in-Box projecten Sissy Boy HQ en Werkspoorfabriek. Na 4 jaar bij Sustainer Homes gewerkt te hebben, ben ik 2 jaar op reis geweest en heb ik aan projecten in Azië en Australië gewerkt voor mijn bedrijfje Green Knowmad.

Welke studie heb je gedaan?

Een ‘Bachelor of Built Environment’ met een minor duurzame gebiedsontwikkeling. Hierna een ‘Master Urban Environmental Management’ met een minor Latin American Development studies. In Wageningen heb ik mij voornamelijk gespecialiseerd in duurzame water en sanitatie systemen.

 

Wat is je grootste talent?

Dat is ongetwijfeld eten. Maar zeker ook de verbinding zoeken tussen verschillenden partijen. Met een integrale blik, kijken naar een probleem. Creatief, conceptueel denken maar vooral ook realistisch en uitvoerbaar.

Waar op aarde voel je je het meest thuis?

Dat is natuurlijk thuis. Maar ik voel mij denk ik nergens meer alive dan in de zee op een surfboard of in de ring met mijn bokshandschoenen aan.

Wat doe je het liefst op zondagochtend?

Vooral genieten van de rust, natuur, familie en vrienden. Oh en ontbijt op bed 😉

Welk Respace project vind je het allertofst?

Voor mij blijft mijn eerste project de Werkspoorfabriek toch altijd een speciaal plekje houden.