The Exploded View

Locatie:
Jaar:
Functie:

Dutch Design Week 2021 / Floriade 2022
2021
Biobased huis / installatie

Circulair huis van 100 biobased materialen

The Exploded View Beyond Building is een installatie van een woning die volledig gemaakt is van biobased materialen. Er is enkel gebruik gemaakt van circulaire bouwmethoden en de verhalen over de veranderende waardeketen waarvan het deel uitmaakt, zijn onderdeel van de installatie. 

Wij werkten het ontwerp van het skelet uit in ons bouwsysteem en leverden de bouwelementen en handleiding, waarmee de structuur van het huis in een paar dagen in elkaar gezet is.

"Het mooie is dat je het ook weer uit elkaar kunt halen. Dus dit huis kun je op verschillende plekken opbouwen, kleiner en groter maken. Dat is voor de toekomst super belangrijk, we moeten 1 miljoen betaalbare woningen bouwen en hoe gaan we dat doen? Door duurzaam te bouwen!"
Lucas de Man
Founder & CEO - Biobased Creations

Ruimte voor een nieuw tijdperk

Beweeg, raak, voel en ruik de toekomst van het leven terwijl deze verhalende installatie je door de cyclus van circulair en biobased bouwen leidt. En je uitlegt hoe we meer kunnen veranderen dan alleen de bouwsector, als we anders gaan ontwerpen en bouwen. Het project onderzoekt hoe het bouwen van biobased woningen kan leiden tot systeemveranderingen in gezondheid, landbouw, wijken van de toekomst en waardeketens.

Het laat zien dat er al veel mogelijk, betaalbaar en beheersbaar is. Dat biobased bouwen gezonder is voor mens en wereld en onderdeel is van een veel grotere keten als alternatief voor de huidige systemen. Het project roept publieke, beleids-, bouw- en landbouwsectoren op om het duurzaamheidsgesprek om te buigen van “is dit mogelijk?” naar “hoe gaan we dit samen doen?”

Download de brochure

Wil je meer weten over de vele verschillende toepassingen van het Respace systeem? Download dan onze brochure.