‘Het nieuwe bouwen’ leeft

PROVADA 2022 zit erop!

Als je de PROVADA hebt bezocht, dan heb je gemerkt dat ‘het nieuwe bouwen’ al behoorlijk begint te leven. In het Respace kerkje in hal 11 kon je er in elk geval niet omheen: ons betaalbare inbouwsysteem is biobased, circulair, industrieel en digitaal ontwikkeld.

Bekijk de video’s hieronder (nog) eens en ontdek hoe slim, efficiënt en mooi deze totaaloplossing voor transformatie van nieuwe en bestaande gebouwen is.

Enthousiast? Download de brochure of plan een afspraak!

Slim ontwerpen

Met de 3D-scan van een gebouw configureren we de inbouw-mogelijkheden. In het voorbeeld hiernaast zie je een industriële hal, waarin de verschillende metrics zijn opgenomen. Niet alleen de kosten, het vloeroppervlak en het aantal parkeerplaatsen worden in dit proces berekend, maar ook de CO2-opslag en de projectduur. Door deze parametrische methode maken we van elk project betaalbaar maatwerk.  

Prefab bouwen

Als de configuratie definitief is, wordt het automatisch omgezet naar een ontwerpbestand dat direct bruikbaar is voor de CNC-freesfabriek. Dit zogeheten ‘file to factory’ proces zorgt ervoor dat wij de verschillende onderdelen in hoge mate betrouwbaar en foutloos kunnen produceren.    

Snel transformeren

De nauwkeurig gefreesde onderdelen krijgen in de CNC-fabriek een unieke QR-code. Onze bouwers op de inbouwlocatie kunnen daarmee exact zien waar en hoe elk onderdeel geassembleerd moet worden. Dit gebeurt op een remontabele manier: de onderdelen kan je makkelijk demonteren en weer desgewenst elders gebruiken. Deze wijze van assembleren maakt het inbouwproces bijzonder snel en circulair.

Circulair inbouwsysteem

Ervaar hiernaast het resultaat van onze inbouw in De Werkspoorfabriek. Of het stijlvol en oogstrelend is, dat mag ieder voor zich beoordelen. Maar dat het een kwalitatieve, duurzame, snelle en  betaalbare totaaloplossing is, mag je met gesloten ogen van ons aannemen.

"Met deze systemen kunnen we een hele nieuwe vorm van woningbouw toevoegen. Goedkoper, flexibeler en sneller in te zetten."
Floris Alkemade
Rijksbouwmeester 2015-2021

Voor jou: onze brochure

Benieuwd of Respace geschikt is voor jouw gebouw of project? Download onze brochure en ontdek alle toepassingen van het duurzame Respace inbouwsysteem.