Respace inbouwsysteem

Wat is het?

Wij vinden het zelf vrij overzichtelijk: Respace is er voor elk pand met een buitenkant. Of anders gezegd: alle gebouwen met een bestaande of nieuwe schil kunnen wij een invulling geven om in te wonen of te werken.

Het Respace inbouwsysteem is om meerdere redenen een interessante keuze: het is een ultiem duurzame, betaalbare, snelle en complete oplossing.

Het systeem bestaat feitelijk uit een verzameling van losse onderdelen die wij voor ieder specifiek gebouw op maat ontwerpen en produceren. Denk hierbij aan constructie-elementen, deuren, wanden, vloerplaten, balustrades, trappen en ramen. Allemaal producten van duurzaam hout die op locatie in elkaar worden gezet tot volwaardige kwalitatieve leefruimtes. Een robuuste basis die door onze partners wordt ingevuld met installaties, apparatuur en leidingwerk.  

Benieuwd naar de varianten en details van alle onderdelen?

Hoe werkt het?

Bij een inbouwproject beperken wij ons niet tot het ontwerpen, produceren en leveren van het inbouwsysteem. Wij nemen projecten full service aan en leveren het als een leefbare totaaloplossing op. Inclusief de benodigde installaties, leidingwerk, keukens en sanitair. 

Het biobased eindresultaat is prachtig om te zien, en fijn om in te zijn. Een invulling waar ook een hoop slimme techniek achter schuilgaat. 

Zo brengen we de binnenruimte van een gebouw in kaart met 3D-scanning, en hebben we eigen software ontwikkeld waarmee we automatisch een parametrische ontwerp op maat kunnen genereren. Zelfs de productie is gedigitaliseerd. 

Inmiddels hebben wij al een uitgebreide digitale bibliotheek vol onderdelen opgebouwd. Die zijn zo ge-engineerd dat ze direct geschikt zijn voor het productieproces en voor een remontabel gebruik. En de bibliotheek blijft groeien, doordat bij elk project de nieuwe onderdelen, die we specifiek voor dat project hebben ontwikkeld, worden toegevoegd.

Benieuwd naar hoe de onderdelen worden toegepast in een gebouw? 

Wat kost het?

Het inbouwsysteem van Respace is verrassend betaalbaar, en wellicht zelfs goedkoper dan je zou verwachten. Dat is voor een groot deel te danken aan ons proces, dat ultiem vereenvoudigd en geautomatiseerd is:

  1. CNC-freestechniek: onze productietekeningen worden bij goedkeuring automatisch naar de fabriek verzonden en snel, foutloos en verwaarloosbaar snijverlies gefreesd door robots.
  2. Prefab elementen: we versturen alle onderdelen als flat pack naar de projectlocatie. Elk met een unieke QR-code, waardoor altijd duidelijk is om welk element het gaat en waar het thuishoort.
  3. Snelle assemblage: op locatie kunnen de monteurs het Respace systeem eenvoudig en snel als een bouwpakket in elkaar zetten.


Hieronder zie je de prijzen voor materiaal én arbeid.

Werkruimtes

Vanaf € 550 BVO / m2

Woningen

Vanaf € 750 BVO / m2

"Met deze systemen kunnen we een hele nieuwe vorm van woningbouw toevoegen. Goedkoper, flexibeler en sneller in te zetten."
Floris Alkemade
Rijksbouwmeester 2015-2021

Bespreek je wensen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Respace in jouw gebouw? Heb je al tekeningen, of wil je juist helemaal vanaf nul starten? Wij denken graag met je mee. Helemaal vrijblijvend. 

In een notendop

In een notendop

Bespreek je wensen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Respace in jouw gebouw? Heb je al tekeningen, of wil je juist helemaal vanaf nul starten? Wij denken graag met je mee. Helemaal vrijblijvend.