Respace: duurzaam gedreven, digitaal geschoold

'Change the future past now'

Change. Dat is misschien wel de kern van onze daily drive. Wij voelen onszelf changemakers, cross-thinkers, challengers van de status quo.

Respace staat voor verandering van bouw- en denkwijze. Digitaler, duurzamer, sneller, slimmer. Maar ook voor verandering van ruimtes, die we met ons inbouwsysteem realiseren.

Die behoefte aan ‘change’ voelden de oprichters van Respace – Sebastiaan Hameleers en Peter Driessen – al sterk toen zij nog betrokken waren bij Sustainer Homes (tegenwoordig Sustainer).

herbestemming project sissy boy

Eerste Respace project – hoofdkantoor Sissy Boy Amsterdam

Na een succesvol transformatieproject van het Sissy Boy hoofdkantoor (2016), kwam de aanvraag bij Sustainer binnen voor herbestemming van de Werkspoorfabriek in Utrecht. De inzet van standaard modules had hiervoor een oplossing kunnen zijn, maar niet de meest optimale. Er was behoefte aan een ‘change of approach’. 

Er werd besloten om speciaal hiervoor een parametrische design engine te ontwikkelen, waarmee de Werkspoorfabriek volledig op maat en duurzaam getransformeerd zou kunnen worden naar werkruimtes. Met succes. Het leverde veel aandacht en zelfs een nominatie voor het Gebouw van het Jaar 2020 op.

herbestemming industrieel erfgoed stadstuin

Tweede Respace project – Werkspoorfabriek Utrecht

Niet veel later meldde het COA zich en werd er samen met toenmalig Rijksbouwmeester Floris Alkemade een geslaagd onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden om met deze bouwmethode flexibele, remontabele woningen te realiseren voor starters en/of vluchtelingen.    

Eind 2020 besloten Peter en Sebastiaan de parametrische design engine in een nieuw bedrijf verder door te ontwikkelen tot een circulair en betaalbaar inbouwsysteem voor nieuw en bestaand vastgoed: Respace.

Inmiddels veranderen ruim 20 Respacers, elke dag weer, het toekomstige verleden in de bouwsector.

Voor jou: onze brochure

Benieuwd of Respace geschikt is voor jouw gebouw of project? Download onze brochure en ontdek alle toepassingen van het duurzame Respace inbouwsysteem.