The New Farm - Den Haag

GBO:
Locatie:
Functie:
Oorsprong:

770 m2
Televisiestraat, Den Haag
Werkruimtes
Telecommunicatie-fabriek

Van telecommunicatie-fabriek naar broedplaats

The New Farm is een broedplaats voor circulaire, innovatieve en sociale ondernemers uit Den Haag en omstreken. Verdeeld over 8 verdiepingsvloeren zijn hier een circulair fabrieken, tientallen start-ups, een kookstudio, voedselverbouwing en voedselproductie en een evenementenlocatie gevestigd.

Met Respace wordt op de 3e verdieping zo’n 700 vierkante meter aan comfortabele en kleinere bedrijfsruimtes gerealiseerd, waar plek is voor creatie, ontwerp en kruisbestuiving.

We hebben voor The New Farm gebruik gemaakt van een nieuw ontwikkeld bouwsysteem, waarmee in ruimtes met hogere plafondhoogtes door het plaatsen van tussenvloeren extra werk- of opbergruimte gecreëerd kunnen worden.

 

Het ontstaan van 'De Schilde'

Het gebouw waar The New Farm is gevestigd is, werd halverwege de vorige eeuw ontworpen door de grootvader van architect Rem Koolhaas. Oorspronkelijk bedoeld voor Philips Telecommunicatie om onderdelen voor onder meer telefooncentrales te produceren. 

Het was toen heel uniek dat er in een gebouw op meerdere verdiepingen geproduceerd werd. Op die manier konden hier pakweg 1.200 mensen tegelijkertijd werken. Dat duurde tot 1994, toen de productie stopte en het gebouw werd herontwikkeld tot kantoorgebouw.

In 2015 werd op het dag van het gebouw de grootste commerciële stadsboerderij van Europa gevestigd. Met een dakkas van 1.200 vierkante meter voor het kweken groenten en een overdekte viskwekerij inclusief geïntegreerde verwerking en verpakking. Maar helaas ging dit concept in 2018 failliet en koos men er uiteindelijk voor om een breder scale aan activiteiten te integreren.

Download de brochure

Wil je meer weten over de vele verschillende toepassingen van het Respace systeem? Download dan onze brochure.