Werkspoorfabriek / Utrecht

GBO:
Locatie:
Jaar:
Functie:
Oorsprong:

3563 m2
Schaverijstraat 11, Utrecht
2019
Kantorencomplex
Fabriek, 1913

Van industriële hal naar creatieve werkplekken

Het Utrechts Werkspoorkwartier was lange tijd een ontoegankelijk industrieterrein, maar wordt langzaam getransformeerd naar een creatieve, culturele werkplek. De werkspoorkathedraal is al enige tijd geleden omgebouwd tot ruimte voor kleine bedrijven en evenementen, maar nu wordt ook de naastgelegen werkspoorfabriek omgevormd. In de Werkspoorfabriek realiseert Respace ruim 3000m2 kantoorruimte met het box-in-box concept dat al eerder is toegepast in het Sissy-Boy hoofdkantoor.

"Het concept dat we in samenwerking met Respace hebben neergezet, is zo succesvol dat we vanaf dag 1 volledig verhuurd waren. Respace is duurzamer, heel eenvoudig te implementeren en toekomstbestendig."
Edo Wiersema
Eigenaar - De Stadstuin

Ruimte voor een nieuw tijdperk

De Werkspoorfabriek is een bijzondere plek. De gevels met oude bakstenen, de typische vorm van de 175 meter lange hal en de gele kraanbanen laten het industriële verleden van Werkspoor zien. We behouden die geschiedenis met ons concept, maar bieden binnenin ruimte aan een nieuw tijdperk met ruimte voor kleine bedrijven en een brouwerij. De oorspronkelijke constructie wordt niet aangetast en de karakteristieke glasstroken blijven zichtbaar.

Download de brochure

Wil je meer weten over de vele verschillende toepassingen van het Respace systeem? Download dan onze brochure.